Garantie

Bent u benieuwd naar de garantie op uw kozijnen? We kunnen hier u meer over vertellen, op basis van het gemiddelde zoals leveranciers dat aanbieden. Dat neemt niet weg dat het altijd verstandig is om na te gaan waar u in uw specifieke geval op kunt rekenen.

Garantie op materiaal

Met het oog op de garantie is het altijd interessant om het onderscheid te maken tussen binnenkozijnen en buitenkozijnen. De buitenkozijnen krijgen veel meer te verduren en zijn daardoor gevoeliger voor slijtage.

De garantie op het materiaal kan daarnaast per materiaalsoort verschillen. Aluminium en kunststof hebben bijvoorbeeld minder onderhoud nodig dan hout, dat bijvoorbeeld gemakkelijker kan verkleuren. Wat dat betreft is de kans groot dat u op houten kozijnen een minder lange garantie zal krijgen, dan op exemplaren van kunststof of aluminium. In deze laatste gevallen is een garantie van 10 jaar gebruikelijk.

Garantie op onderdelen

Met het oog op de verschillende onderdelen verschillen de divers garantietermijn. De garantie op de kozijnen zelf bedraagt gemiddeld 10 - 15 jaar, afhankelijk van het materiaal dat u kiest. De garantie op de beglazing geldt over het algemeen voor een periode van 10 jaar. Het is hierbij vooral van belang om goed te kijken naar de verschillende soorten glazen en de garantie die u daarop kunt krijgen. Maakt u binnen uw kozijn ook gebruik van hang- en sluitwerk? Houd er dan rekening mee dat de garantie hierop doorgaans maar 2 jaar geldig is, een stuk korter dan de garantie op de kozijnen.

Garantie op onderhoud

Tenslotte kunt u onderhoud laten plegen aan uw kozijnen. Op het moment dat u dit tijdig laat doen blijft de garantie geldig en kunt u rekenen op een herstel in het geval van problemen. Garantie houdt aan de andere kant echter niet in dat u er niet zelf voor dient te zorgen dat de kozijnen schoon blijven. Maak deze geregeld schoon, zodat vuil zich niet op kan gaan hopen. U zorgt er daarmee voor dat uw kozijnen een mooie uitstraling blijven behouden en u ook na enkele jaren nog de mogelijkheid heeft om een beroep te doen op de garantie op uw kozijnen.

Waar moet u op letten?

 • Uitstraling

  De uitstraling van de kozijnen is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van uw woning ...

 • Comfort

  Kozijnen zorgen niet alleen voor een functionele toepassing, ze dragen daarnaast bij aan het comf...

 • Onderhoud

  Wilt u het onderhoud van de kozijnen zo goed mogelijk uitvoeren? Het is van belang om u te richte...

 • Inbraakwerendheid

  Wilt u de inbraakwerendheid van uw woning vergroten? Gevelopeningen vormen traditioneel een zwakk...

 • Garantie

  Bent u benieuwd naar de garantie op uw kozijnen? We kunnen hier u meer over vertellen, op basis v...

Vrijblijvend offertes aanvragen

De investering in nieuwe kozijnen is fors: het betreft een behoorlijke verbouwing waarbij de uitstraling en het comfort van een gebouw verandert. Het is dan ook belangrijk om welbewust een keuze te maken in de materiaalsoort, de beglazing en afwerking van kozijnen. Daarnaast spelen demontage en montagekosten een belangrijke rol. Voor het vervangen van alle kozijnen in een gevel gaat het dan ook om vele duizenden euro's. Bij dit soort bedragen is het absoluut verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Via kozijnen-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 verschillende kozijneninstallateurs volledig gratis en vrijblijvend offertes en documentatie aanvragen, zodat u op uw gemak kunt vergelijken. Om naar het offerte en documentatie aanvraagformulier te gaan dient u op de gele knop hieronder te klikken.

Privacy Disclaimer Wie zijn wij Contact Sitemap

Treechicken BV - KvK nummer 51797917