Kozijnen-experts.nl

Startpagina | Privacy | Disclaimer | Wie zijn wij | Contact | Sitemap

Wat zijn kozijnen?

Wat zijn kozijnen?

Wat zijn kozijnen en wat hebben we eraan? Technisch gezien is een kozijn niets anders dan een drager, waarin we een vulling of voorziening kunnen aanbrengen. Het gaat om voorzieningen als deuren, ramen en glas of panelen, maar ook borstweringen, ventilatievoorzieningen of bevestigingsmiddelen. Doorgaans maken we gebruik van kozijnen van hout, kunststof of aluminium.

Montagetechnieken

Wilt u kozijnen bestellen? Houd er dan rekening mee dat we gebruik maken van verschillende montagetechnieken. U kunt een kozijn bijvoorbeeld laten inmetselen. Dit is de meest traditionele methode en heeft betrekking op het stellen van het kozijn, om het binnenspouwblad er vervolgens omheen te lijmen of metselen. Dit zorgt voor een stevige constructie, waardoor we het kozijn kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de ramen in te bevestigen en licht en lucht toe te laten in een woning of pand.

Daarnaast kunt u gebruik maken van een montagekozijn of een geïntegreerde montage. Deze methoden komen minder voor, maar bieden uitkomst in verschillende situaties.

Montage van raamkozijnen

Bloemkozijn

U kunt tijdens het bestellen van kozijnen daarnaast rekening houden met de maat tussen de buitenkant van de gevel en het kozijn. Laat u het kozijn gelijkliggen aan de buitenzijde van het buitenspouwblad of deze zelfs wat uitsteken? Dan spreken we van een ‘bloemkozijn’. Het is verstandig om het kozijn enigszins verdiept te plaatsen. De maat tussen de buitengevel en het kozijn noemen we de ‘negge’. U kunt kozijnen bestellen in de variant die u wenst, mits u rekening houdt met de voor- en nadelen van verschillende oplossingen.

Belangrijkste functie kozijn is houder van glas

Vullingen en beweegbare delen

Nu we weten wat kozijnen zijn is het verstandig om stil te staan bij de vullingen die we hierin kunnen plaatsen, net als enkele beweegbare delen. Maak gebruik van vaste vullingen als glas, plaatachtige bekledingsmaterialen, ventilatieroosters of vaste ramen, of kies aan de andere kant voor een beweegbaar raam. Denk daarbij aan een draairaam, uitzetraam, tuimelraam of schuifraam. Tenslotte kunt u kozijnen bestellen voor beweegbare deuren, zoals een horizontale schuifdeur of wellicht een naar binnen of buiten draaiende deur. U heeft wat dat betreft een aantal verschillende mogelijkheden.

Informatie over kozijnen

Wat zijn kozijnen? Wat zijn kozijnen en wat hebben we eraan? Technisch gezien is een kozijn niets anders dan een dra...

Technische eisen aan kozijnen Houd rekening met de technische eisen aan kozijnen, waar deze aan dienen te voldoen. Er is in een...

Beglazing Beglazing in kozijnen zorgt er allereerst voor dat er voldoende daglicht naar binnen kan treden. ...

Afmetingen van kozijnen De afmetingen van kozijnen kunt u voor een groot deel af laten hangen van uw persoonlijke voorkeu...

Het plaatsen van kozijnen Het plaatsen van de kozijnen vraagt om een nauwkeurige manier van werken. Het is hierbij verstand...

Regelgeving & omgevingsvergunning Bent u benieuwd of u een omgevingsvergunning nodig...

Ventilatie Uw kozijnen dienen voor voldoende ventilatie in uw woning te zorgen. U zorgt daarmee voor een gez...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl