Kozijnen-experts.nl

Startpagina | Privacy | Disclaimer | Wie zijn wij | Contact | Sitemap

Algemene informatie kozijnen

Kozijnen, ze vormen een methode om een bepaalde gevelopening dicht te zetten, bijvoorbeeld met behulp van beglazing. Kozijnen dienen een aantal verschillende doelen, zoals het toelaten van licht en lucht en het weren van regen en kou. Daarnaast dragen ze bij aan de toegankelijkheid van een gebouw.

Informatie over kozijnen

Wat zijn kozijnen? Wat zijn kozijnen en wat hebben we eraan? Technisch gezien is een kozijn niets anders dan een dra...

Technische eisen aan kozijnen Houd rekening met de technische eisen aan kozijnen, waar deze aan dienen te voldoen. Er is in een...

Beglazing Beglazing in kozijnen zorgt er allereerst voor dat er voldoende daglicht naar binnen kan treden. ...

Afmetingen van kozijnen De afmetingen van kozijnen kunt u voor een groot deel af laten hangen van uw persoonlijke voorkeu...

Het plaatsen van kozijnen Het plaatsen van de kozijnen vraagt om een nauwkeurige manier van werken. Het is hierbij verstand...

Regelgeving & omgevingsvergunning Bent u benieuwd of u een omgevingsvergunning nodig...

Ventilatie Uw kozijnen dienen voor voldoende ventilatie in uw woning te zorgen. U zorgt daarmee voor een gez...

Toelaten van licht en lucht

Wilt u kozijnen vervangen? Denk dan goed na over de kernfuncties hiervan. Ze zorgen onder andere voor het toelaten van licht en lucht, waardoor het mogelijk wordt een bepaald gebouw te bewonen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat u zo min mogelijk last heeft van regen, kou en andere ongemakken. Wat dat betreft helpt het vervangen van kozijnen u veelal om een woning leefbaarder te maken, of het comfort te vergroten. U gebruikt het kozijn in combinatie met bijvoorbeeld glas en ventilatievoorzieningen, om er optimaal van te kunnen profiteren.

Binnen- en buitenkozijn

We onderscheiden binnen de informatie over kozijnen onder andere het binnen- en buitenkozijn. Het binnenkozijn is aan beide kanten blootgesteld aan een binnenklimaat, terwijl een buitenkozijn aan minstens één zijde is blootgesteld aan het buitenklimaat. Dit laatste vraagt om een andere benadering, gezien de invloeden van het weer. Het buitenkozijn maakt onderdeel uit van de gevel, terwijl dit bij een binnenkozijn niet het geval is. U kunt de kozijnen vervangen op het moment dat deze onder invloed van bijvoorbeeld vocht of temperatuurverschillen zijn vergaan.

Functionele uitgangspunten

Houd binnen de informatie over kozijnen de functionele uitgangspunten in ieder geval goed in de gaten. Een kozijn dient te zorgen voor:

Veiligheid

Bruikbaarheid

Gezondheid

Energiezuinigheid

Het milieu

Deze elementen vormen de kern van een goed kozijn. Lees verder over onder andere de technische eisen aan kozijnen, net als het plaatsen hiervan en de verschillende materialen die we gebruiken voor de kozijnen.

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl