Beglazing

Beglazing in kozijnen zorgt er allereerst voor dat er voldoende daglicht naar binnen kan treden. Het helpt daarnaast bij het zorgen voor uitzicht en op het gebied van thermische isolatie. U heeft de keuze uit verschillende glassoorten, maar ook verschillende beglazingssystemen. Houd bovendien rekening met het onderscheid tussen binnen- en buitenbeglazing.

Verschillende glassoorten

Binnen de beglazing voor kozijnen maken we gebruik van verschillende glassoorten. Het gaat in de meeste gevallen om vlakglas, dat we ook wel floatglas noemen. In bepaalde gevallen maken we echter gebruik van thermisch isolerend glas, veiligheidsglas, geluidwerend glas, brandwerend glas of bijvoorbeeld zonwerend glas. De verschillende soorten beglazing binnen kozijnen maken het mogelijk om de technische aspecten van een volledige raampartij af te stemmen op uw wensen. Daarnaast kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld figuurglas, gekleurd glas of geëmailleerd glas, op het moment dat u een bepaalde uitstraling van uw ramen wenst.

Beglazingssystemen

Op het gebied van beglazing en kozijnen hanteren we een aantal verschillende beglazingssystemen. Het gaat hierbij onder andere om kitbeglazing met celband en elastische kit, naast droge beglazing met rubber beglazingsprofielen. Op het moment dat u gebruik maakt van kunststof of aluminium kozijnen is de kans groot dat er sprake is van droge beglazing. Maakt u gebruik van houten kozijnen? Dan zal de aannemer waarschijnlijk gebruik maken van een gekit systeem. Wat dat betreft is het verstandig om het beglazingssysteem af te laten hangen van het type kozijnen waar u gebruik van wenst te maken, op basis van de uitstraling en/of de kosten.

Binnen- en buitenbeglazing

We maken bovendien een onderscheid tussen binnenbeglazing en buitenbeglazing. De beglazing van buitenaf is het meest bekend en komt dan ook het meest voor. Op het moment dat u gebruik maakt van binnenbeglazing zitten de sponningen aan de binnenzijde van het kozijn. Het grote voordeel hiervan is dat de glaslatten en de andere bevestigingsmaterialen niet bloot komen te staan aan de verschillende invloeden van het weer. U hoeft hierdoor minder onderhoud te (laten) plegen en u zorgt bovendien voor een betere weerstand tegen inbraken of andere mogelijke problemen met de kozijnen.

Informatie over kozijnen

 • Wat zijn kozijnen?

  Wat zijn kozijnen en wat hebben we eraan? Technisch gezien is een kozijn niets anders dan een dra...

 • Technische eisen aan kozijnen

  Houd rekening met de technische eisen aan kozijnen, waar deze aan dienen te voldoen. Er is in een...

 • Beglazing

  Beglazing in kozijnen zorgt er allereerst voor dat er voldoende daglicht naar binnen kan treden. ...

 • Afmetingen van kozijnen

  De afmetingen van kozijnen kunt u voor een groot deel af laten hangen van uw persoonlijke voorkeu...

Privacy Disclaimer Wie zijn wij Contact Sitemap

Treechicken BV - KvK nummer 51797917